Rīga. Dārza iela, [191-]

Vieta: Rīga

Priekšmeti: Fotogrāfijas, Mājokļi, Latvija, Ielas, Rīga (Latvija), Pārdaugava (Rīga, Latvija), Dārza iela (Rīga, Latvija)

Anotācija: Dārza iela minēta Rīgas adrešu grāmatā 1861. gadā. Sākotnēji iela sākās no Aleksandra (tagadējās Kandavas) ielas, daļēji ietverot vēlāko Konsula ielu. 20. gadsimta 70. gados ielas trase pārtraukta, uzsākot Rīgas Medicīnas institūta (tagadējās Rīgas Stradiņa universitātes) ēku būvniecību, ielas beigu posms likvidēts sakarā ar satiksmes pārvada būvi Jūrmalas gatvē. Ielas vecā apbūve saglabājusies tikai daļēji
Apbūve Dārza ielā 3.

Objekta tips: Fotogrāfija

Datu nesējs: Fotopapīrs

Atslēgvārdi: Pievienot atslēgvārdu

Apjoma informācija: 1 fotogrāfija, 8,9 x 13,9 cm

Oriģināla glabātājs, partneris: Latvijas Nacionālā bibliotēka

Nodaļa: Letonikas un Baltijas centrs. Baltijas Centrālās bibliotēkas kolekcija

Novietojuma kods: R0414-3

Partnera apzinātājs: Latvijas Nacionālā bibliotēka

Lai norādītu objekta atrašanās vietu, uzklikšķiniet un pārvietojiet sarkano punktu kartē tā, lai tas atrastos objekta atrašanās vietā.

✓ Apstiprināt izvēlēto vietu
Palīdzība:
Lai saglabātu koordināti, palieliniet karti un pārvietojiet sarkano koordinātes norādes ikonu uz atbilstošo vietu!
Koordinātes norādes ikona pārvietojama ar peles labā klikšķa palīdzību.

Komentāri (2)

Voldemārs Eichenbaums 2012. gada 25. decembris, 12:47:45

Dārza ielā Nr. 3, Gr. 64/69., piepilsētas muižas ansamblis sastāvēja no četrām koka ēkām, staļļi, kalpotāju un virtuves namu un divām dzīvojamam ēkām, centrālā ēka divu un vienu stāvu šveiciešu vasarnīcu arhitektūras stila, celis ap 1850.g. tirgotājs un Lielas Ģildes vecākais Eberhards Mihaelis fon Bulmerings, kas ieguva šo zemes gabalu 1849. g. no Zasulaukas muižas īpašnieka Eižena Šnakenburga [Eiženijas ielas nosaukuma pamats], virs īpašnieks līdz 1928.g.. 1884. g. īpašums pāriet kā vasaras dārzu māja [ielas nosaukuma pamats] fabrikantam un Lielas Ģildes vecākam Kārlim Gustavam fon Zengbušam kura dzimtai tas pieder līdz 1928. g., kad agrāras reformas rezultāta tas pāriet valsts īpašumā un Zengbuša ģimene to izpērk par Ls 6833,-. 1937. g. Zemes īpašnieks Rīgas pilsēta, atpērk to par Ls 104821,30 un ierīko 1939.g. Rīgas pilsētas tūristu mītni. Priekšplāna t.s. „Zelta riņķis”, kas saglabājies līdz mūsdienam.

Ginta Zalcmane 2013. gada 19. janvāris, 12:30:28

Paldies par papildinājumu.

Jums jāpieslēdzas, lai pievienotu komentāru.