Rīga. Iļģuciems. Lielā muiža, [193-]

Vieta: Rīga

Priekšmeti: Muižas, Fotogrāfijas, Latvija, Rīga (Latvija), Pārdaugava (Rīga, Latvija), Iļģuciems (Rīga, Latvija), Dzirciema iela (Rīga, Latvija)

Anotācija: Bijusī Lielā muiža jeb Esena muiža (Essenhof) atradās gruntsgabalā ar tagadējo nr. Dzirciema ielā 123, līdzās Spilves pļavām. Nosaukums saistīts ar muižas kādreizējo īpašnieku (no 1774.g.), Doma un Pētera draudžu mācītāju I.J.Esenu, vēlāk minēta arī ar nosaukumu Mellera muiža (Möllershof), latviski saukta arī Spilves muiža (literatūrā kļūdaini minēta arī kā Gotāna muiža, Gūtiņmuiža - fakt. Baltā muiža). Līdz 1940.g. muiža un tai pieguļošie gruntsgabali bija tirgotāja Popova legāts. Pēc 2010.g. neapdzīvotā muižas ēka strauji pārvērtās graustā, ap 2016.g. nodedzināta. Daļu teritorijas bijušās muižas apkaimē, kādreizējās Lāčupītes pļavās, aizņem stihiski veidojušās mazdārziņu kolonijas. Bijušās muižas apkaimē (gruntsgabalā Dzirciema ielā /135/) līdz 90. gadu sākumam izvietojās Baltijas kara apgabala karaspēka daļa; tur atradās lokatori, garāžas un ferma ar lopu kūtīm. [avots: R.Zalcmanis "Nezināmā Rīga"].

Objekta tips: Fotogrāfija

Datu nesējs: Fotopapīrs

Atslēgvārdi: Pievienot atslēgvārdu

Apjoma informācija: 1 fotogrāfija, 7,1 x 10,3 cm

Oriģināla glabātājs, partneris: Latvijas Nacionālā bibliotēka

Nodaļa: Letonikas un Baltijas centrs. Baltijas Centrālās bibliotēkas kolekcija

Novietojuma kods: R0417-1

Partnera apzinātājs: Latvijas Nacionālā bibliotēka

Lai norādītu objekta atrašanās vietu, uzklikšķiniet un pārvietojiet sarkano punktu kartē tā, lai tas atrastos objekta atrašanās vietā.

✓ Apstiprināt izvēlēto vietu
Palīdzība:
Lai saglabātu koordināti, palieliniet karti un pārvietojiet sarkano koordinātes norādes ikonu uz atbilstošo vietu!
Koordinātes norādes ikona pārvietojama ar peles labā klikšķa palīdzību.

Komentāri (0)

Jums jāpieslēdzas, lai pievienotu komentāru.