Vecrīga. Svaru iela, [192-]

Vieta: Rīga

Priekšmeti: Fotogrāfijas, Luterāņu baznīcu ēkas, Latvija, Ielas, Rīga (Latvija), Pētera baznīca (Rīga, Latvija), Vecrīga (Rīga, Latvija)

Alternatīvais nosaukums: Rīgā. Svara ielā. Riga. Wage-Strasse

Anotācija: Svaru iela savienoja bijušo Mazo Grēcinieku ielu ar Kungu ielu, iela veda gar Melngalvju nama aizmuguri. Minēta 1437. gadā kā "iela līdzās Gūstekņu tornim" (strate negest deme vangentorne), 1558. gadā kā "Gūstekņu iela" (gefangen strate; nosaukta pēc netālā Gūstekņu jeb Pāvesta torņa pilsētas nocietinājumu mūrī), vēlāk, līdz ar pāris citām līdzās esošajām ielām, saukta par Krievu ielu (Reussische Strasse). 1810. gadā Rīgas adrešu grāmatā minēta ar nosaukumu /Lielā/ Svaru iela (Gr. Waagestrasse), nosaukta pēc netālajiem pilsētas svariem Rātslaukuma rietumu pusē. Ielas apbūve smagi cieta Otrā pasaules kara laikā, 1941. gada jūnijā. Pēc Otrā pasaules kara drupas novāktas un likvidēta arī bijusī ielas trase. Pēc Melngalvju nama jaunizbūves 1999. gadā atjaunots nosaukums Svaru iela (ielai starp Melngalvju nama aizmuguri un autostāvvietu). [avots: R.Zalcmanis "Nezināmā Rīga"].

Objekta tips: Fotogrāfija

Datu nesējs: Fotopapīrs

Atslēgvārdi: Pievienot atslēgvārdu

Apjoma informācija: 1 fotogrāfija, 13,9 x 8,9 cm

Oriģināla glabātājs, partneris: Latvijas Nacionālā bibliotēka

Nodaļa: Letonikas un Baltijas centrs. Baltijas Centrālās bibliotēkas kolekcija

Novietojuma kods: R0216-10

Partnera apzinātājs: Latvijas Nacionālā bibliotēka

Lai norādītu objekta atrašanās vietu, uzklikšķiniet un pārvietojiet sarkano punktu kartē tā, lai tas atrastos objekta atrašanās vietā.

✓ Apstiprināt izvēlēto vietu
Palīdzība:
Lai saglabātu koordināti, palieliniet karti un pārvietojiet sarkano koordinātes norādes ikonu uz atbilstošo vietu!
Koordinātes norādes ikona pārvietojama ar peles labā klikšķa palīdzību.

Komentāri (0)

Jums jāpieslēdzas, lai pievienotu komentāru.