Vecrīga. Nams Smilšu ielas un Mazās Aldaru ielas stūrī, 1908

Vieta: Rīga

Priekšmeti: Fotogrāfijas, Latvija, Ielas, Celtnes, Rati un riteņi, Rīga (Latvija), Vecrīga (Rīga, Latvija), Smilšu iela (Rīga, Latvija), Hartknoha izdevniecība, Hartknohs, Johans Frīdrihs, 1768-1819, Hartknohs, Johans Frīdrihs, 1740-1789

Anotācija: Izdevniecības dibinātājs bija Johans Frīdrihs Hartknohs (1740-1789), vēlākais īpašnieks - Johans Frīdrihs Hartknohs (1768-1819)
Mazās Aldaru ielas un Smilšu ielas stūris 1908. gadā. Nami nojaukti finanšu ministrijas ēkas celtniecības laikā (1937-1939).
Šajā ēkā atradās Johana Fridriha Hartknoha izdevniecība, kurā izdošanai tika sagatavotas daudzas tā laika nozīmīgas grāmatas, arī pirmizdevumi, piemēram, Immanuela Kanta. Šeit 1794. gadā publicēšanai vienlaicīgi Rīgā un Leipcigā tika sagatavota arī Ernsta F.F. Hladnija pirmā modernās meteorītikas grāmata: "Über den Ursprung der von Pallas gefundenen und anderer ihr ehnlichen Eisenmassen und über einige damit in Verbindung stehende Naturerscheinungen". Riga, 1794 (Par Pallasas dzelzi un tai līdzīgo masu izcelsmi, kā arī dažiem ar to saistītiem dabas fenomeniem).

Objekta tips: Fotogrāfija

Datu nesējs: Fotopapīrs

Atslēgvārdi: Pievienot atslēgvārdu

Apjoma informācija: 1 fotogrāfija, 8,9 x 14 cm

Oriģināla glabātājs, partneris: Latvijas Nacionālā bibliotēka

Nodaļa: Letonikas un Baltijas centrs. Baltijas Centrālās bibliotēkas kolekcija

Novietojuma kods: R0205-3

Partnera apzinātājs: Latvijas Nacionālā bibliotēka

Lai norādītu objekta atrašanās vietu, uzklikšķiniet un pārvietojiet sarkano punktu kartē tā, lai tas atrastos objekta atrašanās vietā.

✓ Apstiprināt izvēlēto vietu
Palīdzība:
Lai saglabātu koordināti, palieliniet karti un pārvietojiet sarkano koordinātes norādes ikonu uz atbilstošo vietu!
Koordinātes norādes ikona pārvietojama ar peles labā klikšķa palīdzību.

Komentāri (1)

Kārlis Bērziņš 2021. gada 14. oktobris, 18:50:57

Šajā ēkā atradās Johana Fridriha Hartknoha izdevniecība, kurā izdošanai tika sagatavotas daudzas tā laika nozīmīgas grāmatas, arī pirmizdevumi, piem. Kanta. Šeit 1794. gadā publicēšanai vienlaicīgi Rīgā un Leipcigā tika sagatavota arī Ernsta F.F. Hladni pirmā modernās meteorītikas grāmata: "Über den Ursprung der von Pallas gefundenen und anderer ihr ehnlichen Eisenmassen und über einige damit in Verbindung stehende Naturerscheinungen" ("Par Pallasas dzelzi un tai līdzīgo masu izcelsmi, kā arī dažiem ar to saistītiem dabas fenomeniem").

Jums jāpieslēdzas, lai pievienotu komentāru.