Vecrīga. Nami Svērtuves ielā, [193-]

Vieta: Rīga

Priekšmeti: Fotogrāfijas, Latvija, Ielas, Rīga (Latvija), Vecrīga (Rīga, Latvija), Kaļķu iela (Rīga, Latvija), Svērtuves iela (Rīga, Latvija)

Anotācija: Iela starp Tirgus jeb Jauno laukumu, vēlāko Rātslaukumu, un Daugavmalu minēta 15. gadsimta sākumā kā "Šāļu vārtu iela" - nosaukta pēc Šāļu torņa ar Šāļu vārtiem ielas galā. Latviski līdz 1918. gadam saukta par Šāļu ielu, vēlāk neilgu laiku bija pievienota Kaļķu ielai. No 1923. gada kā Svērtuves iela - nosaukta pēc kādreizējās pilsētas svaru mājas, kas atradās ielas tuvumā, Rātslaukuma rietumu pusē. Ielas apbūvi pāra nr. pusē nojauca 30. gadu beigās, atbrīvojot vietu projektētā pilsētas valdes biroju nama celtniecībai, apbūve ielas nepāra nr. pusē smagi cieta 2. pasaules kara laikā 1941. gada jūnijā. Pēckara gados drupas novāca un tur uzcēla RPI (tagad RTU) ēkas. 1950. gadā ielas trasi iekļāva Ļeņina ielā, no 1988. gada kā Kaļķu ielas daļa.
Attēls datējams ar 30. gadu nogali - apbūve pretīm attēlā redzamiem namiem tika nojaukta 1938. gadā, atbrīvojot vietu projektētā pilsētas valdes biroju nama celtniecībai.

Objekta tips: Fotogrāfija

Datu nesējs: Fotopapīrs

Atslēgvārdi: Pievienot atslēgvārdu

Apjoma informācija: 1 fotogrāfija, 9,1 x 13,8 cm

Oriģināla glabātājs, partneris: Latvijas Nacionālā bibliotēka

Nodaļa: Letonikas un Baltijas centrs. Baltijas Centrālās bibliotēkas kolekcija

Novietojuma kods: R0211-1

Partnera apzinātājs: Latvijas Nacionālā bibliotēka

Lai norādītu objekta atrašanās vietu, uzklikšķiniet un pārvietojiet sarkano punktu kartē tā, lai tas atrastos objekta atrašanās vietā.

✓ Apstiprināt izvēlēto vietu
Palīdzība:
Lai saglabātu koordināti, palieliniet karti un pārvietojiet sarkano koordinātes norādes ikonu uz atbilstošo vietu!
Koordinātes norādes ikona pārvietojama ar peles labā klikšķa palīdzību.

Komentāri (2)

Armands Strauja 2017. gada 11. oktobris, 19:57:44

Attēls datējams pēc 1937. gada, kad apbūve pretīm attēlā redzamiem namiem tika nojaukta 1937. gadā, atbrīvojot vietu projektētā pilsētas valdes biroju nama celtniecībai.

Lilita Rašmane 2017. gada 12. oktobris, 12:14:19

Paldies par precizējumu.

Jums jāpieslēdzas, lai pievienotu komentāru.