Skats no Ķemeru viesnīcas, [193-]

Vieta: Jūrmala

Priekšmeti: Fotogrāfijas, Sanatorijas, Latvija, Parki, Ķemeri (Jūrmala, Latvija), Kūrorti, Laube, Eižens, 1880-1967, Arhitekti, Ķemeru viesnīca

Anotācija: Ķemeru viesnīca, saukta arī par "balto pili" vai "balto kuģi", ir viena no lielākajām Latvijas brīvvalsts būvēm (arhitekts Eižens Laube). Komfortablā viesnīca ar vairāk nekā 100 numuriem, Ludviķa IV stilā iekārtoto halli, rožu istabu, bibliogrāfiskiem retumiem bagāto bibliotēku viesus sāka uzņemt 1936. gadā. Tās svinīgajā atklāšanā piedalījās Latvijas prezidents Kārlis Ulmanis. Līdz ar jaunās viesnīcas uzcelšanu Ķemeru kūrorts varēja piedāvāt ārstnieciskos pakalpojumus ne tikai sezonas, bet visa gada laikā. Ķemeri kļuva par nozīmīgu balneoloģiskās ārstniecības centru Eiropā. Padomju laikā tajā ierīkoja sanatoriju „Ķemeri”. Tā bija kūrorta galvenā dziedinātava, kur izmantoja modernu medicīnisko aparatūru un jaunākās ārstniecības metodes. Sanatorijā bija 300 vietu, tajā ārstēja nervu sistēmas, kā arī locītavu, kaulu un muskuļu un ginekoloģiskās saslimšanas. Šobrīd restaurācijas darbi viesnīcā notiek jau vairākus gadus.

Objekta tips: Fotogrāfija

Datu nesējs: Fotopapīrs

Atslēgvārdi: Pievienot atslēgvārdu

Apjoma informācija: 1 fotogrāfija

Oriģināla glabātājs, partneris: Guntis Eniņš

Partnera apzinātājs: Latvijas Nacionālā bibliotēka

Lai norādītu objekta atrašanās vietu, uzklikšķiniet un pārvietojiet sarkano punktu kartē tā, lai tas atrastos objekta atrašanās vietā.

✓ Apstiprināt izvēlēto vietu
Lūdzu pievieno koordinātes šim objektam, ja zini!
Palīdzība:
Lai saglabātu koordināti, palieliniet karti un pārvietojiet sarkano koordinātes norādes ikonu uz atbilstošo vietu!
Koordinātes norādes ikona pārvietojama ar peles labā klikšķa palīdzību.

Komentāri (0)

Jums jāpieslēdzas, lai pievienotu komentāru.