Rīga. Sužu muiža, 1932

Vieta: Rīga

Priekšmeti: Muižas, Fotogrāfijas, Latvija, Vīrieši, Sievietes, Zirgi, Slēpes un slēpošana, Ziema, Rīga (Latvija), Kamanas, Sužu muiža (Rīga, Latvija)

Anotācija: Bijusī Sužu muiža (Suschenhof) iekļauta Rīgas pilsētas administratīvajās robežās 1974.g. Sužu nosaukumu uzskata par vienu no nedaudzajiem vēl šodien eksistējošiem lībiešu cilmes toponīmiem Rīgā. Su'ž, ģen. su'd ir lībiešu vārds un nozīmē "vilks". Tas sastopams arī citos Latvijas lībisko apgabalu vietvārdos, bieži vien ģenitīva formā, ko nezinātāji dažkārt aplam saista ar latviešu vārdu "sūdi" [Karma T. Par lībiešu pēdām Rīgas toponīmijā // Onomastica Lettica. R., 1990, 40. lpp.]. 20. gs. 20. un 30. gados Sužu muižā darbojās 7. dienas adventistu misijas seminārs (vidusskola ar amatniecības apmācību). Padomju okupācijas laikā muižas ēku iekļāva armijas daļas teritorijā, līdzās muižai uzcēla kazarmas un personāla dzīvojamās ēkas, t. s. "kara pilsētiņu". 2002.g. Sužos atradās Nacionālo bruņoto spēku Sužu izlūkdesanta / Latvijas miera uzturēšanas spēku bataljona mītne. [avots: Zalcmanis R. "Nezināmā Rīga"].

Objekta tips: Fotogrāfija

Datu nesējs: Fotopapīrs

Atslēgvārdi: Pievienot atslēgvārdu

Apjoma informācija: 1 fotogrāfija

Oriģināla glabātājs, partneris: RD PAD Arhitektūras un pilsētvides dizaina pārvaldes Kultūras mantojuma aizsardzības nodaļa

Novietojuma kods: F-16902

Partnera apzinātājs: Latvijas Nacionālā bibliotēka

Lai norādītu objekta atrašanās vietu, uzklikšķiniet un pārvietojiet sarkano punktu kartē tā, lai tas atrastos objekta atrašanās vietā.

✓ Apstiprināt izvēlēto vietu
Palīdzība:
Lai saglabātu koordināti, palieliniet karti un pārvietojiet sarkano koordinātes norādes ikonu uz atbilstošo vietu!
Koordinātes norādes ikona pārvietojama ar peles labā klikšķa palīdzību.

Komentāri (0)

Jums jāpieslēdzas, lai pievienotu komentāru.