Zeltiņu luterāņu baznīca, [193-]

Vieta: Zeltiņu pagasts

Priekšmeti: Atklātnes, Luterāņu baznīcu ēkas, Latvija, Zeltiņu pagasts (Alūksnes novads, Latvija), Zeltiņu evaņģēliski luteriskā baznīca

Anotācija: Pirmā baznīca šeit celta 1668. gadā kā Alūksnes baznīcas filiāle. 1823. gadā tika iesvētīta pēc F.Zīgeļa projekta celtā mūra baznīca. Padomju vara Zeltiņos 1966. gadā izdzina draudzi no baznīcas ēkas, 1967. gadā nogāza torni un zvanu nodeva metāllūžņos. Ērģeles aizveda uz Lēdurgas baznīcu, altārgleznu - uz Alūksnes baznīcu. Līdz 1985. gadam baznīcas ēku izmantoja kā noliktavu. 1994. gadā draudze pabeidz atjaunot baznīcu. Torni atjaunoja 1995. gadā. Baznīca ir akmens-ķieģeļu mūra garenbūve ar altārdaļai piekļautu sakristeju un celtnes pamatjomā iekļautu torni, ko noslēdz astoņstūris ar barokālu smaili. Lizēnām greznotajās garenfasādēs - taisnstūra logailas ar sīkrūšu logiem. Altārdaļas logus grezno ģeometriska ornamenta vitrāžas.

Objekta tips: Atklātne

Datu nesējs: Fotopapīrs

Izdevējs: Vaiņode : Ed. Hūna foto iestāde

Atslēgvārdi: Pievienot atslēgvārdu

Apjoma informācija: 1 atklātne

Oriģināla glabātājs, partneris: Daina Kraukle

Partnera apzinātājs: Latvijas Nacionālā bibliotēka

Lai norādītu objekta atrašanās vietu, uzklikšķiniet un pārvietojiet sarkano punktu kartē tā, lai tas atrastos objekta atrašanās vietā.

✓ Apstiprināt izvēlēto vietu
Lūdzu pievieno koordinātes šim objektam, ja zini!
Palīdzība:
Lai saglabātu koordināti, palieliniet karti un pārvietojiet sarkano koordinātes norādes ikonu uz atbilstošo vietu!
Koordinātes norādes ikona pārvietojama ar peles labā klikšķa palīdzību.

Komentāri (0)

Jums jāpieslēdzas, lai pievienotu komentāru.