Jēkabpils. Pirmā pasules kara postījumi, [1918]

Vieta: Jēkabpils

Priekšmeti: Fotogrāfijas, Latvija, Celtnes, Jēkabpils (Latvija), Pirmais pasaules karš, 1914-1918--Iznīcināšana un izlaupīšana

Anotācija: Kvartāls ar Miertiesas ēku (mūsdienās ēka saglabājusies, izvietojusies Jēkabpils dome) uz Lielās (mūsdienās Brīvības) ielas. Ēka priekšplānā nav saglabājusies, tālumā redzama Filosofu ielas ēka, kas pārbūvētā veidā ir saglabājusies. Nopostīto ēku vietā, par ko liecina palikušie skursteņi, vēlākos gados tika veikta apbūve, lielākoties koka ēkas. Bez tām minama krodzinieka K. Zvanītāja celtā divstāvu mūra ēka 1930. gados savam dēlam Kurtam - Zvanītāja villa, kurā padomju varas gados atradusies rajona un partijas izpildkomiteja, bet pašreiz Latvijas Hipotēku un zemes banka. Šī ēka saglabājusies līdz mūsdienām. Postījumi bijuši arī Otrā Pasules kara laikā. Padomju varas gados kvartālā tika uzbūvēts universālveikala ēka, kas saglabājusies līdz mūsu dienām.

Objekta tips: Fotogrāfija

Datu nesējs: Fotopapīrs

Atslēgvārdi: Pievienot atslēgvārdu

Apjoma informācija: 1 fotogrāfija

Oriģināla glabātājs, partneris: Jānis Zeps

Partnera apzinātājs: Latvijas Nacionālā bibliotēka

Lai norādītu objekta atrašanās vietu, uzklikšķiniet un pārvietojiet sarkano punktu kartē tā, lai tas atrastos objekta atrašanās vietā.

✓ Apstiprināt izvēlēto vietu
Palīdzība:
Lai saglabātu koordināti, palieliniet karti un pārvietojiet sarkano koordinātes norādes ikonu uz atbilstošo vietu!
Koordinātes norādes ikona pārvietojama ar peles labā klikšķa palīdzību.

Komentāri (0)

Jums jāpieslēdzas, lai pievienotu komentāru.