Rīga. Īres nami Krišjāņa Valdemāra ielā 87, 89, 1938

Vieta: Rīga

Priekšmeti: Fotogrāfijas, Latvija, Celtnes, Rīga (Latvija), Krišjāņa Valdemāra iela (Rīga, Latvija)

Anotācija: 1937.-1938. gadā celtie īres nami Vāgnera ielā 9 un 11 (tagadējās adreses Krišjāņa Valdemāra ielā nr. 87 un 89). Līdz 1940. gadam īpašnieki Jānis Balča (nr. 9) un a/s "Lateksim" direktors Jānis Vēciņš (nr. 11). Vāgnera iela ierīkota 1932. gadā bijušās K. H. Vāgnera dārzniecības un kokaudzētavas (dibināta 1816. gadā) teritorijā, savienojot Krišjāņa Valdemāra un Šarlotes ielas, nosaukta par Vāgnera /Vagnera/ ielu, no 1942. gada Gärtnereistrasse /Dārzniecības iela/, vācu okupācijas laikā piešķirtais nosaukums Dārzniecības iela tika saglabāts arī pēckara gados. 1954. gadā Dārzniecības ielu pievienoja Gorkija (tagadējai Krišjāņa Valdemāra) ielai. Bijušās Vāgnera ielas gruntsgabali nr. 2 - 8 un 3 - 31 atbilst tagadējiem Krišjāņa Valdemāra ielas gruntsgabaliem nr. 50 - 56 un 79/81 - 107. Vāgnera ielas un līdzās esošo jaunierīkoto Zaubes, Nītaures un Tomsona ielu rajons 30. gados kļuva par lielāko daudzstāvu dzīvojamo namu jaunbūvju rajonu Rīgā (pārsvarā 5-, 6- stāvu īres namu apbūve). [avots: R.Zalcmanis "Nezināmā Rīga"].

Objekta tips: Fotogrāfija

Datu nesējs: Fotopapīrs

Atslēgvārdi: Pievienot atslēgvārdu

Apjoma informācija: 1 fotogrāfija

Oriģināla glabātājs, partneris: RD PAD Arhitektūras un pilsētvides dizaina pārvaldes Kultūras mantojuma aizsardzības nodaļa

Novietojuma kods: F-9280

Partnera apzinātājs: Latvijas Nacionālā bibliotēka

Lai norādītu objekta atrašanās vietu, uzklikšķiniet un pārvietojiet sarkano punktu kartē tā, lai tas atrastos objekta atrašanās vietā.

✓ Apstiprināt izvēlēto vietu
Palīdzība:
Lai saglabātu koordināti, palieliniet karti un pārvietojiet sarkano koordinātes norādes ikonu uz atbilstošo vietu!
Koordinātes norādes ikona pārvietojama ar peles labā klikšķa palīdzību.

Komentāri (0)

Jums jāpieslēdzas, lai pievienotu komentāru.