Rīgas pilsētas 1. slimnīca, 1938

Vieta: Rīga

Priekšmeti: Fotogrāfijas, Latvija, Ārstniecības iestādes, Rīga (Latvija), Automobiļi, Bruņinieku iela (Rīga, Latvija)

Anotācija: Slimnīca atklāta 1803. gadā kā nabagu slimnīca, no 1820. gada pilsētas slimnīca, no 1910. gada 1. pilsētas slimnīca. Slimnīca ierīkota agrākā "Kroņa aptiekas botāniskā dārza" (18. gadsimtā) vietā. Lielākā daļa slimnīcas korpusu celti 1871.-1873. gadā pēc arhitekta J. D. Felsko projekta; slimnīcas pārvaldes ēka (Bruņinieku ielā 5) celta 1905. gadā pēc arhitekta R. Šmēlinga projekta. No 1920. gada slimnīca bija LU Medicīnas fakultātes klīniskā bāze. Padomju okupācijas laikā no 1976. gada slimnīca bija nosaukta krievu ķirurga, akadēmiķa N. Burdenko vārdā. 1902. gadā pie slimnīcas atklāja vecmāšu skolu, kas pēc 2. pasaules kara darbojās kā Rīgas 1. medicīnas skola, 1969. gadā nosaukta bijušā revolucionāra, Dr. med. P.Dauges vārdā. Gruntsgabala Bruņinieku ielā nr. 7/9 daļā, kas tuvāk Brīvības ielai, līdz 30. gadiem atradās slimnīcas dārzniecība un dārznieka dzīvojamā māja.

Objekta tips: Fotogrāfija

Datu nesējs: Fotopapīrs

Autors: Roberts Johansons

Atslēgvārdi: Pievienot atslēgvārdu

Apjoma informācija: 1 fotogrāfija

Oriģināla glabātājs, partneris: RD PAD Arhitektūras un pilsētvides dizaina pārvaldes Kultūras mantojuma aizsardzības nodaļa

Novietojuma kods: F-1093

Partnera apzinātājs: Latvijas Nacionālā bibliotēka

Lai norādītu objekta atrašanās vietu, uzklikšķiniet un pārvietojiet sarkano punktu kartē tā, lai tas atrastos objekta atrašanās vietā.

✓ Apstiprināt izvēlēto vietu
Lūdzu pievieno koordinātes šim objektam, ja zini!
Palīdzība:
Lai saglabātu koordināti, palieliniet karti un pārvietojiet sarkano koordinātes norādes ikonu uz atbilstošo vietu!
Koordinātes norādes ikona pārvietojama ar peles labā klikšķa palīdzību.

Komentāri (0)

Jums jāpieslēdzas, lai pievienotu komentāru.