Rīga. Dzelzceļa stacija, [200-]

Vieta: Rīga

Priekšmeti: Fotogrāfijas, Latvija, Dzelzceļa stacijas, Rīga (Latvija), Automobiļi, Torņu pulksteņi

Anotācija: Rīgas Centrālā stacija ir lielākā pasažieru dzelzceļa stacija Rīgā un visā Latvijā. Tās celtniecība sākās 1858.gadā - pēc tam, kad tika apstiprināts pirmais dzelzceļa projekts Rīga – Dinaburga (mūsdienās - Daugavpils). Stacija savu darbību sāka 1861.gadā, kad tika atklāts ceļš uz Dinaburgu un tālāk uz Sanktpēterburgu un Varšavu
Fotogrāfijā redzamās jaunās ēkas atklāšanas datums sakrita ar Padomju Latvijas 20.jubileju (1960.gada 21.jūlijā). Stacijas arhitektūra bija ieturēta monumentālajā stilā. Ārējai apdarei izmantoja gaišu kaļķakmeni. Jaunās ēkas tapšanā piedalījās Maskavas metro būvnieki. Pirmo reizi Rīgas būvniecības vēsturē tika izmantota alumīnija apdare. Ēkas iekšpusē tika ierīkotas uzgaidāmās zāles, tika atvēlēta vieta frizētavai, bufetei, pastam, bagāžas glabātuvei, bērnu un vecāku istabai, speciālas telpas grūtniecēm, istabas maziem bērniem. Iekšējo telpu apdarei tika izmantoti jauni materiāli - Urālu marmors, ukraiņu granīts, koka skaidas, stikls, alumīnijs, plastmasa.

Objekta tips: Fotogrāfija

Datu nesējs: Fotopapīrs

Atslēgvārdi: Pievienot atslēgvārdu

Apjoma informācija: 1 fotogrāfija

Oriģināla glabātājs, partneris: Gatis Galviņš

Partnera apzinātājs: Latvijas Nacionālā bibliotēka

Lai norādītu objekta atrašanās vietu, uzklikšķiniet un pārvietojiet sarkano punktu kartē tā, lai tas atrastos objekta atrašanās vietā.

✓ Apstiprināt izvēlēto vietu
Palīdzība:
Lai saglabātu koordināti, palieliniet karti un pārvietojiet sarkano koordinātes norādes ikonu uz atbilstošo vietu!
Koordinātes norādes ikona pārvietojama ar peles labā klikšķa palīdzību.

Komentāri (0)

Jums jāpieslēdzas, lai pievienotu komentāru.