Rīga. Nami Aleksandra Čaka ielā 31, 33, 35, 37, 1937

Vieta: Rīga

Priekšmeti: Fotogrāfijas, Latvija, Ielas, Rīga (Latvija), Zīmes un izkārtnes, Transportlīdzekļi, Aleksandra Čaka iela (Rīga, Latvija)

Anotācija: Priekšplānā nams Aleksandra Čaka ielā 31. Īres nams ar veikalu celts 1895. gadā, arhitekta K. J. Felsko projekts, bij. sabiedriska darbinieka, grāmattirgotāja un redaktora Pētera Bisenieka, vēlāk tirgotāju Vulfa Minskera un Benciona Kacenellenbauma īpašums. 20. gadu 2. pusē šajā namā dzīvoja dzejnieks Jānis Medenis. 20. gadu beigās un 30. gadu 1. pusē darbojās konfekšu fabrika "Vulkan" (īpašn. Geršons Minskers; bij. Austrumu halvas izgatavošanas sabiedrības "Bosfor" darbnīcas telpās), 20. gados un 30. gadu sākumā - J. Gelbes augļu sīrupa un etiķa rūpniecības uzņēmums, vēlāk M. Eglīša augļu cukura un mākslīgā medus rūpniecības uzņēmums. Namā tolaik arī virkne veikalu un amatnieku darbnīcu, t. sk. M. Kaganera adītava, O. Treiņina maiznīca, dāmu apģērbu veikals "Balodīts", Z. Rodmaņa (agrāk D. Gureviča) "Dāmu apģērbu nams", S. Hofenšefera, vēlāk M. Kaganera dāmu apģērbu un veļas tirgotava, H. Oginca modes preču veikals, arī papīru un pārtikas preču tirgotavas. 19. gadsimta 70. un 80. gados šajā gruntsgabalā atradās K. J. fon Vērmaņa (v. Wöhrmann) dzērienu fabrika. [avots: R.Zalcmanis "Nezināmā Rīga"].

Objekta tips: Fotogrāfija

Datu nesējs: Fotopapīrs

Atslēgvārdi: Pievienot atslēgvārdu

Apjoma informācija: 1 fotogrāfija

Oriģināla glabātājs, partneris: RD PAD Arhitektūras un pilsētvides dizaina pārvaldes Kultūras mantojuma aizsardzības nodaļa

Partnera apzinātājs: Latvijas Nacionālā bibliotēka

Lai norādītu objekta atrašanās vietu, uzklikšķiniet un pārvietojiet sarkano punktu kartē tā, lai tas atrastos objekta atrašanās vietā.

✓ Apstiprināt izvēlēto vietu
Lūdzu pievieno koordinātes šim objektam, ja zini!
Palīdzība:
Lai saglabātu koordināti, palieliniet karti un pārvietojiet sarkano koordinātes norādes ikonu uz atbilstošo vietu!
Koordinātes norādes ikona pārvietojama ar peles labā klikšķa palīdzību.

Komentāri (1)

Voldemārs Eichenbaums 2016. gada 8. aprīlis, 09:36:55

Tagad Marijas ielā Nr.31, Gr.30/32.

Jums jāpieslēdzas, lai pievienotu komentāru.