Uz Velnakmeņa Abavas krastā, 1960

Vieta: Kandavas pagasts

Priekšmeti: Fotogrāfijas, Latvija, Vīrieši, Sievietes, Laukakmeņi, Kandavas pagasts (Kandavas novads, Latvija), Tūrisms, Atpūta brīvā dabā, Prauliņu dzimta

Anotācija: Abavas Velnakmens - gandrīz ovāls iesarkanas krāsas akmens.Velnakmens ir akmens laikmeta ledāju darbības liecinieks. Kaut gan Velnakmens izmēri (garums 5,3 m, platums 4,3 m, augstums 2,1 m, apkārtmērs 15 m) nav īpaši lieli, tas jau kopš 20. gs. sākuma ir kļuvis par populāru tūrisma objektu. No Velnakmens paveras lielisks skats uz Abavas ieleju. Ir ticējums, ka Velnakmens var piepildīt pie tā klusi izteiktās vēlēšanās, vienīgi akmenim divas reizes jāapiet apkārt saules virzienā un vienu reizi - pret saules gaitu.Velnakmeni apvij teikas un nostāsti. Kāda teika stāsta - reiz esot bijis Velns, kas gribējis Abavu aizdambēt. Taču nav paguvis, jo viņu pārsteigusi gaiļa dziesma. Velns mūkot atpakaļ pazemē, akmeni nometis turpat pļavā kalna galā, kur atrodas vēl šodien. (Avots: http://visitkandava.lv/akmeni/abavas_velnala_un_velnakmens)
Maija Prauliņa - otrā no kreisās.

Objekta tips: Fotogrāfija

Datu nesējs: Fotopapīrs

Atslēgvārdi: Pievienot atslēgvārdu

Apjoma informācija: 1 fotogrāfija

Oriģināla glabātājs, partneris: Inta Kellere

Partnera apzinātājs: Jānis Prauliņš

Lai norādītu objekta atrašanās vietu, uzklikšķiniet un pārvietojiet sarkano punktu kartē tā, lai tas atrastos objekta atrašanās vietā.

✓ Apstiprināt izvēlēto vietu
Palīdzība:
Lai saglabātu koordināti, palieliniet karti un pārvietojiet sarkano koordinātes norādes ikonu uz atbilstošo vietu!
Koordinātes norādes ikona pārvietojama ar peles labā klikšķa palīdzību.

Komentāri (0)

Jums jāpieslēdzas, lai pievienotu komentāru.