Vīru vokālais ansamblis un gailis. Kolāža , 2015-02-05

Vieta: Valmiera

Priekšmeti: Fotogrāfijas, Latvija, Valmieras Sv. Sīmaņa luterāņu baznīca (Latvija), Valmiera (Latvija), Mūzikas grupas, Vīrieši, Dziedātāji, Fotokolāža, Gaiļi, Arhitektūra--Konservācija un restaurācija

Alternatīvais nosaukums: Valmiera. Sv.Sīmaņa draudzes vīru vokālais ansamblis

Anotācija: Gailis torņa galā simbolizē modrību. Tas ir augšāmcelšanās simbols. Gailis modri sargā no visa ļauna un ar savu rīta dziesmu spēj aizbiedēt nelabo. Simbolizē gaismas uzvaru pār tumsu, labā uzvaru pār ļauno. Valmieras Sv. Sīmaņa ev. lut. baznīcas Vīru vokālais ansamblis dibināts 2000. gada 22. oktobrī pēc draudzes mācītāja ierosinājuma. Vadītāja pienākumus uzņēmās ērģelnieks Leons Āķeris. Sapulcējās grupa dziedātāju un sāka apgūt repertuāru un liturģiskos dziedājumus draudzes dievkalpojumiem. Laika gaitā ansamblis devies ciemos arī pie vairākām draudzēm Valmieras prāvesta iecirknī. Vairāk par ansambli un tā dziedošajiem vīriem 2018. gada 19. janvāra "Liesma" - rakstā "Ja ir sapratne un ticība". "Kādā februāra vakarā, no apsarmotās baznīcas torņa augstumiem, gailis nolaidās pie mums padziedāt un kopīgi nofotografēties. Šī kolāža, ievietota Laika kapsulā, kopā ar apzeltīto gaili un lodi tiek uzcelta atpakaļ torņa galā 2015. gada 20. septembrī."
Vēsturiski vēstījumi, visbiežāk tiek atstāti Laika kapsulā zem gaiļa esošajā lodē. Tos paaudzes atstāj viena otrai jau pirms vairākiem gadsimtiem.

Objekta tips: Fotogrāfija

Datu nesējs: Digitāli radīts

Autors: Uldis Bikše

Atslēgvārdi: Vēja rādītāji, Vokālie ansambļi (vīri), Pievienot atslēgvārdu

Apjoma informācija: 1 digitālā fotogrāfija

Oriģināla glabātājs, partneris: Uldis Bikše

Partnera apzinātājs: Latvijas Nacionālā bibliotēka

Lai norādītu objekta atrašanās vietu, uzklikšķiniet un pārvietojiet sarkano punktu kartē tā, lai tas atrastos objekta atrašanās vietā.

✓ Apstiprināt izvēlēto vietu
Palīdzība:
Lai saglabātu koordināti, palieliniet karti un pārvietojiet sarkano koordinātes norādes ikonu uz atbilstošo vietu!
Koordinātes norādes ikona pārvietojama ar peles labā klikšķa palīdzību.

Komentāri (0)

Jums jāpieslēdzas, lai pievienotu komentāru.