Neatpazīta cilvēku grupa Līgo svētkos , 1925

Vieta: Babītes novads

Priekšmeti: Fotogrāfijas, Latvija, Pikniki, Vīrieši, Sievietes, Jāņi, Meitenes, Cepures, Portretu fotogrāfija, Babītes novads (Latvija)

Anotācija: Teksts uz bildes: "Uz Senčozola celma. Līgo svētkos. Mežzarā". Otrajā pusē teksts: "Atmiņai no Līgo svētkiem 25 gadā Mežzarā".
Mežzara sala. Ap 5 km gara un 4,5 km plata, līdzena „sala”, ko no dienvidiem nošķir Gāte un Babītes ezers, no rietumiem un ziemeļiem – Lielupes ūdeņi, bet no austrumiem – aizbērtā Spuņņupe. Uz Mežzara salas atrodas trīs apdzīvotas vietas – Gātciems, Straupciems un Pērnciems. ("Velomaršruti Babītes novadā")
Slokas tirgus laukuma ielas galā redzama vieta, kur atradusies pārceltuve, kas Sloku savienoja ar Mežzara salu. Sākot no 19. gs. vidus, Sloku ar Rīgu un Jelgavu savienoja tvaikoņu satiksme. No pārceltuves vietas slocenieki 19. – 20. gs. mijā devušies izbraukumos ar laivu pa Lielupi un uz pretim esošo Mežzara salu, bet zvejnieki – savās ikdienas darba gaitās. ("Velomaršruti Babītes novadā").

Objekta tips: Fotogrāfija

Datu nesējs: Fotopapīrs

Atslēgvārdi: Pievienot atslēgvārdu

Apjoma informācija: 1 fotogrāfija

Oriģināla glabātājs, partneris: Ritvars Garoza

Partnera apzinātājs: Latvijas Nacionālā bibliotēka

Lai norādītu objekta atrašanās vietu, uzklikšķiniet un pārvietojiet sarkano punktu kartē tā, lai tas atrastos objekta atrašanās vietā.

✓ Apstiprināt izvēlēto vietu
Lūdzu pievieno koordinātes šim objektam, ja zini!
Palīdzība:
Lai saglabātu koordināti, palieliniet karti un pārvietojiet sarkano koordinātes norādes ikonu uz atbilstošo vietu!
Koordinātes norādes ikona pārvietojama ar peles labā klikšķa palīdzību.

Komentāri (0)

Jums jāpieslēdzas, lai pievienotu komentāru.