Rankas Meža skolas skolotāji un mežniecības darbinieki, [196-]

Vieta: Rankas pagasts

Priekšmeti: Fotogrāfijas, Latvija, Vīrieši, Sievietes, Svinības, Skolotāji, Mežsaimniecība, Rankas pagasts (Gulbenes novads, Latvija), Alkoholisko dzērienu lietošana, Saliņa, Ingeborga, 1930-, Saliņu dzimta, Freimanis, Severīns, Priedītis, Ivars, Priedīte, Inta, Ķīsis, Imants

Anotācija: Saviesīgs vakars. Attēlā no labās - Ingeborga Saliņa, Severīns Freimanis, Ivars Priedītis, Inta Priedīte; aizmugurē stāv Imants Ķīsis.
Bijušajā Rankas muižas kungu mājā pēc agrārās reformas 1923. gadā izveidoja Valsts Rankas divgadīgo mājturības skolu Latvijas Mazsaimniecību veicināšanas biedrības un Rankas lauksaimniecības biedrības pakļautībā. Sākotnēji tā bija lauksaimniecības skola, tad 1957. gadā uz Ranku tiek pārcelta LPSR Mežsaimniecības un mežrūpniecības ministrijas pakļautībā esošā Biržu Meža skola un to dēvē par Rankas Meža skolu. 1962. gadā to pārdēvēja par 29. arodskolu, 1963. gadā par 29. pilsētas profesionāli tehnisko skolu, 1975. gadā par 13. lauku profesionāli tehnisko vidusskolu. 1984. gadā skolas nosaukums ir 63. profesionāli tehniskā vidusskola, 1989. gadā Rankas lauksaimniecības skola, kopš 1999. gada 1. janvāra skola pārdēvēta par Rankas arodvidusskolu.

Objekta tips: Fotogrāfija

Datu nesējs: Fotopapīrs

Atslēgvārdi: Pievienot atslēgvārdu

Apjoma informācija: 1 fotogrāfija

Oriģināla glabātājs, partneris: Ingrīda Saliņa

Partnera apzinātājs: Latvijas Nacionālā bibliotēka

Lai norādītu objekta atrašanās vietu, uzklikšķiniet un pārvietojiet sarkano punktu kartē tā, lai tas atrastos objekta atrašanās vietā.

✓ Apstiprināt izvēlēto vietu
Palīdzība:
Lai saglabātu koordināti, palieliniet karti un pārvietojiet sarkano koordinātes norādes ikonu uz atbilstošo vietu!
Koordinātes norādes ikona pārvietojama ar peles labā klikšķa palīdzību.

Komentāri (0)

Jums jāpieslēdzas, lai pievienotu komentāru.