Daugavpils. Dubrovina parks, [195-]

Vieta: Daugavpils

Priekšmeti: Fotogrāfijas, Latvija, Daugavpils (Latvija), Sievietes, Vēsturiskie parki, Atpūtas zonas, Dārza rotājumi un mēbeles, Dubrovina parks (Daugavpils, Latvija)

Anotācija: Daugavpils vēsturiskajā centrā, Rīgas ielas sākumā atrodas viens no pilsētas vecākajiem parkiem. Tas tika atklāts 1882. gada augustā un nosaukts Dubrovina vārdā par godu pilsētas galvam (1876.-1890.) Pāvelam Dubrovinam (1839.-1890.), kurš par saviem līdzekļiem izpirka 3 ha zemes un uzdāvināja to pilsētas valdei atpūtas dārza ierīkošanai. Sākumā parku nosauca par Jauno bulvāri, bet pēc Pāvela Dubrovina nāves tas tika saukts par Dubrovina dārzu. 1948. gadā Dubrovina parku pārdevēja par Komjaunatnes parku. Savukārt 1991. gadā parks atguva vēsturisko nosaukumu - Dubrovina parks. Parks vienmēr ir bijis pilsētnieku iemīļota atpūtas vieta.
#ZenitStasti #PeopleToPeople
Daugavpils 9. vidusskola. Attēlu pievienoja Daugavpils 9. vidusskolas 6. klases skolēns Danils Silovs. Attēls ir pievienots projekta "Zenit stāsti" ietvaros.
Latgales Centrālā bibliotēka.

Objekta tips: Fotogrāfija

Datu nesējs: Fotopapīrs

Atslēgvārdi: Pievienot atslēgvārdu

Apjoma informācija: 1 fotogrāfija

Oriģināla glabātājs, partneris: Jolanta Silova

Partnera apzinātājs: Danils Silovs

Lai norādītu objekta atrašanās vietu, uzklikšķiniet un pārvietojiet sarkano punktu kartē tā, lai tas atrastos objekta atrašanās vietā.

✓ Apstiprināt izvēlēto vietu
Palīdzība:
Lai saglabātu koordināti, palieliniet karti un pārvietojiet sarkano koordinātes norādes ikonu uz atbilstošo vietu!
Koordinātes norādes ikona pārvietojama ar peles labā klikšķa palīdzību.

Komentāri (0)

Jums jāpieslēdzas, lai pievienotu komentāru.