Daugavpils. Dzelzceļa tilts, [192-]

Vieta: Daugavpils

Priekšmeti: Fotogrāfijas, Daugava, upe, Upes, Latvija, Daugavpils (Latvija), Dzelzceļa tilti, Inženieri, Dabas fotogrāfija, Ķerbedzs, Staņislavs, 1810-1899

Anotācija: Dzelzceļa tilts ir tilts pār Daugavu Daugavpilī. Tika uzbūvēts uz Dzelzceļa līnijas Pēterburga—Varšava, netālu no Daugavpils cietokšņa.
Uzbūvēts 1858—1862 gados pēc Staņislava Ķerbedza projekta. Atklāts 1862. gada 21. maijā, kad atklāja vilcienu kustību dzelzceļa līnijas Pēterburga—Varšava posmā Dinaburga—Kauņa. Sākotnēji tas bija metāla tilts ar trim kopnēm, tas bija apvienots dzelzceļa un pajūgu transporta tilts. 1919. gada septembrī tilta vidējais laidums tika uzspridzināts. 1931. gadā to aizvietoja ar arkveidīgu kopni, ar kuru tilts stāvēja līdz 1944. gadam, kad to iznīcināja vācu armija. Atjaunošanas darbi sākās 1948. gadā un 1949. gada 9. martā tilts tika atjaunots, kopš tā laika izskats nemainījās.

Objekta tips: Fotogrāfija

Datu nesējs: Fotopapīrs

Atslēgvārdi: Pievienot atslēgvārdu

Apjoma informācija: 1 fotogrāfija

Oriģināla glabātājs, partneris: Tamāra Lāce

Partnera apzinātājs: Ramona Burceva

Lai norādītu objekta atrašanās vietu, uzklikšķiniet un pārvietojiet sarkano punktu kartē tā, lai tas atrastos objekta atrašanās vietā.

✓ Apstiprināt izvēlēto vietu
Lūdzu pievieno koordinātes šim objektam, ja zini!
Palīdzība:
Lai saglabātu koordināti, palieliniet karti un pārvietojiet sarkano koordinātes norādes ikonu uz atbilstošo vietu!
Koordinātes norādes ikona pārvietojama ar peles labā klikšķa palīdzību.

Komentāri (0)

Jums jāpieslēdzas, lai pievienotu komentāru.