Pļaujas svētki Rēzeknē, 1936-09-13

Vieta: Rēzekne

Priekšmeti: Fotogrāfijas, Latvija, Vīrieši, Sievietes, Karavīri, Rēzekne (Latvija), Militārās uniformas, Īpašie pasākumi

Anotācija: Galdi pie kuriem svētku dalībniekiem un apmeklētājiem ieturēt azaidu. Attēla centrā 9. Rēzeknes Kajnieku pulka karavīri ieturas ar līdzpaņemto ēdmaņu (aiz galda malas redzams uz sola noliktā atvērtā čemodāna vāks). Attēla kreisajā pusē cilvēku grupā kāds uzņēmuma “Latvijas valsts dzelzceļi” darbinieks (darba formas cepurē, cepures aploka priekšpusē redzama iestiprināta 20. gs. 30. gadu Latvijas valsts dzelzceļu kokarde – valsts ģerbonis ozollapu apvijā un virs tās dzelzceļu emblēma – spārnots ritenis.). Attēla labās malas dziļajā plānā redzamas 3 sēdošas organizācijas Vanagi vanadzes ar beretēm galvā (nejaukt ar vēlāko trimdas organizāciju Daugavas Vanagi). Interesanti, ka ļaudis īpaši nesatraucas par atkritumu nomešanu uz zemes, iespējams tas bija pašsaprotami. Līdzīgi piegružota apkārtne redzama arī citās Rēzeknes Pļaujas svētku fotogrāfijās.

Objekta tips: Fotogrāfija

Datu nesējs: Fotopapīrs

Atslēgvārdi: Pievienot atslēgvārdu

Apjoma informācija: 1 fotogrāfija

Oriģināla glabātājs, partneris: Armands Strauja

Partnera apzinātājs: Latvijas Nacionālā bibliotēka

Lai norādītu objekta atrašanās vietu, uzklikšķiniet un pārvietojiet sarkano punktu kartē tā, lai tas atrastos objekta atrašanās vietā.

✓ Apstiprināt izvēlēto vietu
Lūdzu pievieno koordinātes šim objektam, ja zini!
Palīdzība:
Lai saglabātu koordināti, palieliniet karti un pārvietojiet sarkano koordinātes norādes ikonu uz atbilstošo vietu!
Koordinātes norādes ikona pārvietojama ar peles labā klikšķa palīdzību.

Komentāri (0)

Jums jāpieslēdzas, lai pievienotu komentāru.