Vecauces luterāņu baznīca, [191-]

Vieta: Auces pilsēta

Priekšmeti: Fotogrāfijas, Luterāņu baznīcu ēkas, Latvija, Auce (Auces novads, Latvija), Vecauces evaņģēliski luteriskā baznīca (Latvija)

Anotācija: Visām trim Aucēm (Lielaucei, Jaunaucei un Vecaucei) sākumā bijusi viena baznīca. Domājams, ka tā atradusies Vecauces muižas teritorijā. Tā kā Vecauces vārds minēts hercoga 1567.gada recesā, jāpieņem, ka baznīca tai laikā nav vairs bijusi lietojama.1573.gadā Vītiņos sapulcējušies apkārtējo muižu īpašnieki un nolēmuši celt baznīca. Jādomā, ka baznīca arī uzcelta. 1729.gada 18.jūlijā baznīcas tornī iespēris zibens un baznīca nodegusi. Jauna baznīca uzcelta no akmeņiem ar torni. Celšanas gads nav zināms. 1866.gadā baznīca paplašināta ar piebūvi altāra galā. Tagad baznīcā ir 500 sēdvietas. Pirmā Pasaules kara laikā baznīca bojāta minimāli. 1932.gadā baznīcā ierīkoja elektrisko apgaismojumu. Pēc Otrā pasaules kara baznīcas ēka bija stipri cietusi. Sarkanarmijas karavīri baznīcas telpās bija ierīkojuši kalēju darbnīcu. Baznīcu izremontēja un dievkalpojumi atsākās 1947.gadā. 1930.gados baznīcā bija altāra glezna ,,Jēzus uz jūras”. Kara laikā tā pazuda. Pēc tam gleznas vietā atrodas gleznojums, kurš atradās zem pazudušās gleznas.

Objekta tips: Fotogrāfija

Datu nesējs: Fotopapīrs

Atslēgvārdi: Pievienot atslēgvārdu

Apjoma informācija: 1 fotogrāfija

Oriģināla glabātājs, partneris: Vadakstes vēstures krātuve

Partnera apzinātājs: Dobeles novada centrālā bibliotēka

Lai norādītu objekta atrašanās vietu, uzklikšķiniet un pārvietojiet sarkano punktu kartē tā, lai tas atrastos objekta atrašanās vietā.

✓ Apstiprināt izvēlēto vietu
Palīdzība:
Lai saglabātu koordināti, palieliniet karti un pārvietojiet sarkano koordinātes norādes ikonu uz atbilstošo vietu!
Koordinātes norādes ikona pārvietojama ar peles labā klikšķa palīdzību.

Komentāri (0)

Jums jāpieslēdzas, lai pievienotu komentāru.