Sēlpils pilsdrupas, [189-]

Vieta: Sēlpils pagasts

Priekšmeti: Atklātnes, Daugava, upe, Upes, Latvija, Viduslaiku pilis, Laivas un laivošana, Pilskalni, Sēlpils pagasts (Salas novads, Latvija)

Alternatīvais nosaukums: Ruine Selburg bei Stockmannshof

Anotācija: Daugavas kreisais krasts, pretī Oliņkalnam labajā krastā. Atklātnes otrā pusē tekstā ziņas, ka šī ainava zīmēta pirms 40 gadiem no atklātnes nosūtīšanas brīža, tātad ainava fiksēta aptuveni ap 1860.,1870.gadu. To darījusi kāda no Stukmaņmuižas grāfienēm. Sēlpils pilskalns pēc appludināšanas 1965.gadā ir tikai saliņa upes vidū. 1208.gadā Sēlpils pilskalnā uzcelta krustnešu pils. 14.gadsimta beigas Livonijas ordenis nostiprina savu ietekmi ar Sēlpils (Selburg) cietokšņa celtniecību. Jau 16.gadsimta vidū šeit bijusi baznīca, tagad – drupas
„Iepretī Oliņkalnam Daugavas kreisajā krastā uz stāva apmēram 20 metrus augsta radzes krasta pavīd vācu ordeņa 1208.gadā celtās Sēlpils drupas. Ar prāmi pārcēlies pāri Daugavai, uzkāpju pilsdrupās: austrumos tās apjož plata grava, bet dienvidos un vakaros – dabiska klinšu krauja. Daļa mūru vēl labi saglabājušies, un zem drupām vēl tagad atrodama ap 30 m gara apakšzemes eja”. Avots: R.Z. Pa dzimtās zemes pilsētām un ciemiem: 2.d.: Pa Daugavas skaistajiem krastiem // Latvijas Kareivis.-1938.gada 5.jūlijs. Nr.147.

Objekta tips: Atklātne

Datu nesējs: Papīrs

Atslēgvārdi: Pievienot atslēgvārdu

Apjoma informācija: 1 atklātne, 9 x 14 cm

Oriģināla glabātājs, partneris: Ivars Pēteris Gailītis

Partnera apzinātājs: Pļaviņu novada bibliotēka

Lai norādītu objekta atrašanās vietu, uzklikšķiniet un pārvietojiet sarkano punktu kartē tā, lai tas atrastos objekta atrašanās vietā.

✓ Apstiprināt izvēlēto vietu
Palīdzība:
Lai saglabātu koordināti, palieliniet karti un pārvietojiet sarkano koordinātes norādes ikonu uz atbilstošo vietu!
Koordinātes norādes ikona pārvietojama ar peles labā klikšķa palīdzību.

Komentāri (1)

Ineta Grandāne 2011. gada 26. februāris, 00:39:17

Oriģināla glabātājs: Ivars Pēteris Gailītis

Jums jāpieslēdzas, lai pievienotu komentāru.