Krāslavas katoļu baznīca, [193-]

Vieta: Krāslavas pilsēta

Priekšmeti: Fotogrāfijas, Latvija, Katoļu baznīcas ēkas, Krāslava (Krāslavas novads, Latvija), Ziema, Krāslavas Svētā Ludvika Romas katoļu baznīca (Latvija)

Anotācija: Krāslavas katoļu baznīca ir valsts nozīmes arhitektūras piemineklis. Baznīca sākta celt 1755. gadā pēc itāliešu arhitekta Parako projekta. Jaunceļamā baznīca tiek iecerēta kā Inflantijas bīskapa rezidence, bet sakarā ar Latgales pievienošanu Krievijai 1772. gadā tas netika īstenots. Celtniecības pamatdarbi bija pabeigti 1767. gadā. Baznīca nosaukta Sv. Ludviga vārdā. Krāslavas baznīcas iekštelpu apdares izveidē ap 1760., 1762.gadu piedalījies Filips Kastaldi (1730. – 1814.), itāliešu gleznotājs, kurš darbojies dažādos glezniecības žanros un tehnikās. Baznīcā viņš veidojis fresku ciklu – centrālā altāra un sānu altāru „optiskos gleznojumus”. Altārgleznas sižets bijis saistīts ar kādu krusta kara vēstures epizodi – Sv. Ludvigs, dodoties krusta karā, saņem arhibīskapa svētību. 1941. gadā vasarā, atkāpjoties sarkanajai armijai, vietējie ateisti aizdedzināja baznīcu. Izdega Svētā Donata altāris un ērģeles. Pateicoties draudzes locekļiem, kapličā ugunsgrēks tika nodzēsts, līdz ar to arī tika izglābts galvenais altāris baznīcā ar unikālo altārgleznu.

Objekta tips: Fotogrāfija

Datu nesējs: Fotopapīrs

Atslēgvārdi: Pievienot atslēgvārdu

Apjoma informācija: 1 fotogrāfija

Oriģināla glabātājs, partneris: Dainis Punculs

Partnera apzinātājs: Latvijas Nacionālā bibliotēka

Lai norādītu objekta atrašanās vietu, uzklikšķiniet un pārvietojiet sarkano punktu kartē tā, lai tas atrastos objekta atrašanās vietā.

✓ Apstiprināt izvēlēto vietu
Palīdzība:
Lai saglabātu koordināti, palieliniet karti un pārvietojiet sarkano koordinātes norādes ikonu uz atbilstošo vietu!
Koordinātes norādes ikona pārvietojama ar peles labā klikšķa palīdzību.

Komentāri (0)

Jums jāpieslēdzas, lai pievienotu komentāru.