Ļaudonas pareizticīgo baznīca, 1980

Vieta: Ļaudonas pagasts

Priekšmeti: Fotogrāfijas, Latvija, Austrumu Ortodoksālās baznīcas ēkas, Ļaudonas pareizticīgo baznīca, Ļaudona (Madonas novads, Latvija)

Anotācija: Ļaudonas baznīca ir celta 1863.gadā, kad Ļaudonā jau kādu laiku pastāvēja pareizticīgo draudze (kopš 1846.gada). Draudzes pirmais priesteris bija bijušais hernhūtiešu draudzes mācītājs un pirmais pareizticībā pārgājušais hernhūtietis Dāvis Balodis. Otrā pasaules kara laikā baznīca cieta ugunsgrēkā, kurā bojā gāja koka daļas, palika vienīgi mūri. Padomju gados šie mūri ilgstoši stāvēja pamesti, līdz radās doma, ka šeit varētu iemitināt bibliotēku, tad tika nozāģēts krusts un izlauzta altāra velve, kā arī uzlikts jumts. Dievnama atjaunošanas darbi sākās 1989.gada 11.oktobrī, 1991.gada 14.oktobrī no Lazdonas pareizticīgās baznīcas tika atvestas ikonas. Baznīca tika atjaunota pusotra gada laikā. Mūsdienās Ļaudonas baznīca ir unikāla, jo tajā zem viena jumta spēj sadzīvot un viena otru atbalstīt trīs dažādas konfesijas - pareizticīgo, luterāņu un katoļu.

Objekta tips: Fotogrāfija

Datu nesējs: Fotopapīrs

Autors: Raimonds Zalcmanis

Atslēgvārdi: Pievienot atslēgvārdu

Apjoma informācija: 1 fotogrāfija

Oriģināla glabātājs, partneris: Raimonds Zalcmanis

Partnera apzinātājs: Latvijas Nacionālā bibliotēka

Lai norādītu objekta atrašanās vietu, uzklikšķiniet un pārvietojiet sarkano punktu kartē tā, lai tas atrastos objekta atrašanās vietā.

✓ Apstiprināt izvēlēto vietu
Palīdzība:
Lai saglabātu koordināti, palieliniet karti un pārvietojiet sarkano koordinātes norādes ikonu uz atbilstošo vietu!
Koordinātes norādes ikona pārvietojama ar peles labā klikšķa palīdzību.

Komentāri (0)

Jums jāpieslēdzas, lai pievienotu komentāru.