Alsungas katoļu baznīca, 1932

Vieta: Alsungas novads

Priekšmeti: Fotogrāfijas, Latvija, Katoļu baznīcas ēkas, Alsunga (Alsungas novads, Latvija)

Anotācija: Alsungas (agrāk Alšvangas) Romas-katoļu baznīcas macītāja Dominika Makejonoka (29. 01. 1902-05. 01. 1948) apsveikums Ziemassvētkos draugam Izidoram Šakinam ar ģimeni Škilbēnu pagasta Zogodu ciemā.
Alsungas Svētā Miķeļa Romas katoļu baznīca ir Romas katoļu Rīgas metropolijas Liepājas diecēzes draudzes baznīca. Sākotnēji Alsungā ir bijusi koka baznīca, bet tās atrašanās vieta nav zināma. 1623. gadā tika uzcelta tagadējā mūra baznīca ar vienu torni par muižkunga Jura Ulriha fon Šverina līdzekļiem, veltot to Svētā Miķeļa Erceņģeļa godam. Prāvesta Jāzepa Proņeviča darbības laikā 1882. gadā baznīcas abās pusēs vikārs Aleksandrs Milevskis piebūvēja divas kapelas. Tādā veidā dievnams ieguva krusta veida formu. 1897. gadā prāvests E. Seminovičs gribēja Alsungā celt jaunu baznīcu, bet viņa nodomus izjauca Pirmais pasaules karš. Līdz 1936. gadam baznīcas prāvests bija vēlākais pirmais Latvijas kardināls Julijans Vaivods.

Objekta tips: Fotogrāfija

Datu nesējs: Fotopapīrs

Atslēgvārdi: Pievienot atslēgvārdu

Apjoma informācija: 1 fotogrāfija

Oriģināla glabātājs, partneris: Francis Slišāns

Partnera apzinātājs: Latvijas Nacionālā bibliotēka

Lai norādītu objekta atrašanās vietu, uzklikšķiniet un pārvietojiet sarkano punktu kartē tā, lai tas atrastos objekta atrašanās vietā.

✓ Apstiprināt izvēlēto vietu
Palīdzība:
Lai saglabātu koordināti, palieliniet karti un pārvietojiet sarkano koordinātes norādes ikonu uz atbilstošo vietu!
Koordinātes norādes ikona pārvietojama ar peles labā klikšķa palīdzību.

Komentāri (0)

Jums jāpieslēdzas, lai pievienotu komentāru.