Kuršu pilskalns - Muļkalns , [19--]

Vieta: Pūres pagasts

Priekšmeti: Fotogrāfijas, Latvija, Pilskalni, Pūres pagasts (Tukuma novads, Latvija), Muļkalns (pilskalns : Latvija)

Anotācija: Tipisks kuršu pilskalns, kur laikā no 10.-13. gadsimtam atradusies nocietināta apmetne. Tas ir 14 m augsts, ieapaļš paugurs, kas profilā atgādina zirga seglus. Dienvidu galā, kur bijusi uzejas vieta, uzbērts 2 m augsts valnis. 1923. gadā, uzmērot pilskalnu, arheologs E. Brastiņš ievēro Kursas kalniem raksturīgo seno pils uzeju gar dienvidu puses vaļņa kreiso malu - uzbrucējs pret pili spiests pagriezties ar vairoga neaizsargāto roku. Vietējie ļaudis stāsta, ka "muļ" nozīmē apaļš. Stāsta arī, ka no pilskalna vedot pazemes eja uz Abavu. Pilskalns apvīts ar teikām: par pīli, kas ielaista bedrē kalna vidū, izpeldējusi Abavā, vai par zosi, kas izpeldējusi tuvumā esošās Lūšu mājas akā; par caurumā mestiem akmeņiem, kas dziļumā skanējuši, un par to, ka pilskalns sanests ar cepurēm.
Muļkalns (Mūļu kalns, arī Pūres pilskalns) - valsts nozīmes arheoloģijas piemineklis Nr.2314. Iekļauts 1998. gada Eiropas kultūras mantojuma dienu objektu sarakstā.

Objekta tips: Fotogrāfija

Datu nesējs: Fotopapīrs

Atslēgvārdi: Pievienot atslēgvārdu

Apjoma informācija: 1 fotogrāfija

Oriģināla glabātājs, partneris: Valda Dzelzkalēja

Partnera apzinātājs: Latvijas Nacionālā bibliotēka

Lai norādītu objekta atrašanās vietu, uzklikšķiniet un pārvietojiet sarkano punktu kartē tā, lai tas atrastos objekta atrašanās vietā.

✓ Apstiprināt izvēlēto vietu
Palīdzība:
Lai saglabātu koordināti, palieliniet karti un pārvietojiet sarkano koordinātes norādes ikonu uz atbilstošo vietu!
Koordinātes norādes ikona pārvietojama ar peles labā klikšķa palīdzību.

Komentāri (0)

Jums jāpieslēdzas, lai pievienotu komentāru.