Tukums. Brīvības laukuma rekonstrukcija, 1995

Vieta: Tukuma pilsēta

Priekšmeti: Fotogrāfijas, Mājokļi, Latvija, Tukums (Tukuma novads, Latvija), Ceļa zīmes un signāli, Strūklakas, Pilsētas laukumi, Motocikli, Kravas automobiļi, Brīvības laukums (Tukums, Latvija), Ķieģeļi, Sastatnes, Celtnes--Remonts un rekonstrukcija

Anotācija: Brīvības laukums izveidojies 14. gadsimtā. Pirmais laukuma nosaukums bija Tirgus laukums. Pārceļot tirgu, kas bija kļuvis par šauru, arī laukums zaudēja savu seno nosaukumu un 1935. gadā kļuva par Brīvības laukumu.
Brīvības laukums pārdēvēts vairākkārt. 1940. gada rudenī, padomju varas periodā, laukums dēvēts par Sarkano laukumu. Vācu okupācijas laikā tas atguva savu iepriekšējo – Brīvības laukuma – vārdu, bet pēc Otrā pasaules kara atkal tika pārdēvēts par Sarkano laukumu. Atmodas laikā atjaunoja Brīvības laukuma nosaukumu.
Brīvības laukuma rekonstrukcija notika 1995. gadā. Brīvības laukums Tukumā ir iemīļota tukumnieku atpūtas vieta pilsēta.

Objekta tips: Fotogrāfija

Datu nesējs: Fotopapīrs

Autors: Juris Vītols

Atslēgvārdi: Pievienot atslēgvārdu

Apjoma informācija: 1 fotogrāfija

Oriģināla glabātājs, partneris: Tukuma muzejs

Novietojuma kods: TMNM 8133

Partnera apzinātājs: Latvijas Nacionālā bibliotēka

Lai norādītu objekta atrašanās vietu, uzklikšķiniet un pārvietojiet sarkano punktu kartē tā, lai tas atrastos objekta atrašanās vietā.

✓ Apstiprināt izvēlēto vietu
Lūdzu pievieno koordinātes šim objektam, ja zini!
Palīdzība:
Lai saglabātu koordināti, palieliniet karti un pārvietojiet sarkano koordinātes norādes ikonu uz atbilstošo vietu!
Koordinātes norādes ikona pārvietojama ar peles labā klikšķa palīdzību.

Komentāri (0)

Jums jāpieslēdzas, lai pievienotu komentāru.