Vērmahta karavīrs ar bērniem, 1941

Vieta: Talsu pilsēta

Priekšmeti: Fotogrāfijas, Latvija, Portreti, Karavīri, Talsi (Talsu novads, Latvija), Bērni, Militārās uniformas, Dage, Agra, 1931-2012, Bērnu apģērbs, Vācija. Vērmahts, Sūniņš, Austris, 1936-

Anotācija: Fotogrāfijā redzams vācu armijas (vērmahta) jefreitors, kas ir analogs kaprālim. Tērpies 1940. gada parauga lauka formas tērpā ar jefreitora (Gefreiter) atšķirības zīmēm - zīmotnēm, uzplečiem, piedurknes uzšuvi.
Fotogrāfijas otrā pusē minētais Feldpost numurs 05298 vismaz līdz 1943. g. beigām piederēja 291. kājnieku divīzijas 504. grenadieru pulka 14. rotai.
Fotogrāfijas otrā pusē norādīts arī karavīra vārds, Valters Altgelds (Walter Altgeld). Bērni ir Talsu mākslinieka Žaņa Sūniņa un viņa sievas Martas bērni, meita Agra (vēlāk dzejniece uzvārdā Dage, 1931-2012) un dēls Austris (1936-?). Fotogrāfija visdrīzāk uzņemta 1941. gada vasarā, pēc Sarkanās armijas atkāpšanās un Nacistiskās Vācijas okupācijas sākuma, kad minētā karaspēka vienība atradās Kurzemē.

Objekta tips: Fotogrāfija

Datu nesējs: Fotopapīrs

Atslēgvārdi: Pievienot atslēgvārdu

Apjoma informācija: 1 fotogrāfija

Oriģināla glabātājs, partneris: Armands Strauja

Partnera apzinātājs: Latvijas Nacionālā bibliotēka

Lai norādītu objekta atrašanās vietu, uzklikšķiniet un pārvietojiet sarkano punktu kartē tā, lai tas atrastos objekta atrašanās vietā.

✓ Apstiprināt izvēlēto vietu
Lūdzu pievieno koordinātes šim objektam, ja zini!
Palīdzība:
Lai saglabātu koordināti, palieliniet karti un pārvietojiet sarkano koordinātes norādes ikonu uz atbilstošo vietu!
Koordinātes norādes ikona pārvietojama ar peles labā klikšķa palīdzību.

Komentāri (0)

Jums jāpieslēdzas, lai pievienotu komentāru.