Aktieris Reinis Birzgalis, [193-]

Vieta: Rīga

Priekšmeti: Atklātnes, Fotogrāfijas, Latvija, Portreti, Rīga (Latvija), Cepures, Dailes teātris, Aktieri, Uzvalki, Vīriešu apģērbs, Birzgalis, Reinis (1907-1990)

Anotācija: Atklātne ar Dailes teātra aktieri Reini Birzgali (1907-1990). Sākotnēji aktieris vēlējies studēt Mākslas akadēmijā, tomēr režisors Eduards Smilģis bija pamanījis aktiermeistarības talantu un mudināja uzsākt dramatiskos kursos. Pēc kursu beigšanas R. Birzgalis tiek uzņemts Dailes teātra aktieru sastāvā, kur viņš spēlē daudzas ievērojamas lomas. Sevišķi spilgti ir viņa komisko lomu tēli.
Taču R. Birzgalis nepamet novārtā arī savu otro talantu - ilustrāciju un karikatūru zīmēšanu. Viņš ir izstrādājis sev īpatnēju, humoristisku zīmējuma veidu, kas iepatīkas grāmatu un žurnālu izdevējiem, un lasītājiem.
Viņa monumentālākais darbs ilustratora karjerā ir 495 zīmējumi Latvju Dainām, kas iznāca Rīgā (1943). Bez tā R. Birzgalis ilustrējis T. Zeltiņa, J. Šīrmaņa, R. Skujiņas bērnu grāmatas, kā arī Alant Viļa populārās ventiņu poēmas. Daudz karikatūru iespiests periodikā, kā piemēram, Atpūtā, Tēvijā, Laikā, Latvija Amerikā, Tiltā un citur.

Objekta tips: Atklātne

Datu nesējs: Fotopapīrs

Atslēgvārdi: Pievienot atslēgvārdu

Apjoma informācija: 1 atklātne, fotogrāfija

Oriģināla glabātājs, partneris: Ivars Tamsons

Partnera apzinātājs: Latvijas Nacionālā bibliotēka

Lai norādītu objekta atrašanās vietu, uzklikšķiniet un pārvietojiet sarkano punktu kartē tā, lai tas atrastos objekta atrašanās vietā.

✓ Apstiprināt izvēlēto vietu
Lūdzu pievieno koordinātes šim objektam, ja zini!
Palīdzība:
Lai saglabātu koordināti, palieliniet karti un pārvietojiet sarkano koordinātes norādes ikonu uz atbilstošo vietu!
Koordinātes norādes ikona pārvietojama ar peles labā klikšķa palīdzību.

Komentāri (0)

Jums jāpieslēdzas, lai pievienotu komentāru.