Sieviete un bērns pie Liepājas Svētā Nikolaja pareizticīgo Jūras katedrāles, 1961

Vieta: Liepāja

Priekšmeti: Fotogrāfijas, Latvija, Sievietes, Liepāja (Latvija), Bērni, Pareizticīgo Liepājas Sv. Nikolaja Jūras katedrāle, Zēni, Austrumu Ortodoksālās baznīcas ēkas, Mātes un dēli

Anotācija: Fotogrāfijā ir redzami Aleksandra Travinova vecvecmāmiņa un vectēvs Kara ostā netālu no Liepājas Svētā Nikolaja pareizticīgo Jūras katedrāles.
Katedrāles celtniecība tika uzsākta 1901. gadā, un pamatakmens likšanas svinīgajā iesvētīšanas ceremonijā piedalījās Krievijas cars Nikolajs II ar ģimeni. Baznīca projektēta un celta atbilstoši 17. gadsimta Krievijas pareizticīgo baznīcu principam - ar vienu centrālo un četriem sānu kupoliem.
Sākoties Pirmajam pasaules karam, daudzus katedrāles priekšmetus, tostarp zvanus un ikonas, izveda uz Krieviju. Palikušo izlaupīja vācu okupācijas armijas kareivji. PSRS okupācijas armijas karaspēks pēc Otrā pasaules kara šeit iekārtoja sporta zāli, matrožu un zaldātu kinoteātri un izklaides vietu. Lai slāpētu lielisko akustiku un skatītāji labāk varētu sadzirdēt filmu skaņu, tika aizbetonēts centrālais kupols. 1991. gada septembrī militārie spēki atstāja katedrāli, un jau decembrī atgūtajā katedrālē notika pirmais dievkalpojums.
Mūsdienās tika nomainīti vārti apkārt baznīcai, kā arī ceļa segums ir nomainīts no bruģēta uz asfaltētu.
#ZenitStasti #PeopleToPeople
Liepājas 3. pamatskola. Attēlu pievienojis Liepājas 3. pamatskolas 9.a klases skolnieks Aleksandrs Travinovs. Attēls ir pievienots projekta "Zenit stāsti" ietvaros.
Liepājas centrālā bibliotēka.

Objekta tips: Fotogrāfija

Datu nesējs: Fotopapīrs

Atslēgvārdi: Pievienot atslēgvārdu

Apjoma informācija: 1 fotogrāfija

Oriģināla glabātājs, partneris: Taisija Travinova

Partnera apzinātājs: Aleksandrs Travinovs

Lai norādītu objekta atrašanās vietu, uzklikšķiniet un pārvietojiet sarkano punktu kartē tā, lai tas atrastos objekta atrašanās vietā.

✓ Apstiprināt izvēlēto vietu
Lūdzu pievieno koordinātes šim objektam, ja zini!
Palīdzība:
Lai saglabātu koordināti, palieliniet karti un pārvietojiet sarkano koordinātes norādes ikonu uz atbilstošo vietu!
Koordinātes norādes ikona pārvietojama ar peles labā klikšķa palīdzību.

Komentāri (0)

Jums jāpieslēdzas, lai pievienotu komentāru.