Liepāja. Meitene pie mājas Karostā, 1980

Vieta: Liepāja

Priekšmeti: Fotogrāfijas, Mājokļi, Latvija, Liepāja (Latvija), Logi, Žogi, Meitenes, Ķieģeļu ēkas, Bērnu apģērbs, Karosta (Liepāja, Latvija), Beverīnas iela (Liepāja, Latvija)

Anotācija: Fotogrāfijā ir Liepājas 3. pamatskolas skolnieces Sofijas Paulauskaites sešgadīgā mamma Natālija Paulauskiene (dzimusi Zvereva). Meitene ir nofotografēta pie savas mājas Markina ielā 3 (mūsdienās Beverīnas iela) Karostā, šajā mājā kopā ar savu ģimeni viņa sāka dzīvot no 1973. gada. Savu vēsturi Liepājas Karosta aizsāka cariskās Krievijas laikā - 1890. gada 15. janvārī - pēc imperatora Aleksandra III pavēles apstiprinājuma par kara ostas būvniecību. Par projekta autoru un galveno celtnieku tika nozīmēts kara inženieris Ivans Alfrēds Makdonalds. Rezultātā salīdzinoši neilgā laika periodā (nepilni 17 gadi) bija uzbūvēta praktiski autonoma pilsēta - īsts cietoksnis ar fortu sistēmu, nocietinājumu vaļņiem, aizsargkanāliem, lielgabalu baterijām, pazemes ejām. Līdz 1914. gadam šeit dzīvoja karaspēka militārpersonas un virsnieku ģimeņu locekļi, kā arī celtniecības un infrastruktūras apkopes darbinieki. 20. gs. 20.-30. gados Kara ostā dislocējās Latvijas Republikas armija un Liepājas civiliedzīvotāji. Savukārt pēc 1939. gada un līdz 1994. gadam šeit izvietojās PSRS militārā flote, padarot šo teritoriju par sevišķi slepenu, slēgtu zonu.
Mūsdienās šīs mājas jau nav, un tā ir Brīvās ekonomiskās zonas teritorija.
#ZenitStasti #PeopleToPeople
Liepājas 3. pamatskola. Attēlu pievienoja Sofija Paulauskaite, Liepājas 3. pamatskolas 7.a klases skolniece. Attēls ir pievienots projekta "Zenit stāsti" ietvaros.
Liepājas centrālā zinātniskā bibliotēka.

Objekta tips: Fotogrāfija

Datu nesējs: Fotopapīrs

Atslēgvārdi: Pievienot atslēgvārdu

Apjoma informācija: 1 fotogrāfija

Oriģināla glabātājs, partneris: Natālija Paulauskiene

Partnera apzinātājs: Sofija Paulauskaite

Lai norādītu objekta atrašanās vietu, uzklikšķiniet un pārvietojiet sarkano punktu kartē tā, lai tas atrastos objekta atrašanās vietā.

✓ Apstiprināt izvēlēto vietu
Lūdzu pievieno koordinātes šim objektam, ja zini!
Palīdzība:
Lai saglabātu koordināti, palieliniet karti un pārvietojiet sarkano koordinātes norādes ikonu uz atbilstošo vietu!
Koordinātes norādes ikona pārvietojama ar peles labā klikšķa palīdzību.

Komentāri (0)

Jums jāpieslēdzas, lai pievienotu komentāru.